Prinsjesdag: wijzigingen voor uw energiekosten

door | okt 22, 2020

Op Prinsjesdag afgelopen september 2020 werd de Nederlandse begroting gepresenteerd. Hierin werden een aantal wijzigingen aangekondigd die invloed hebben op subsidies, belastingen en meer financiƫle aspecten voor de energiewereld. Vooral duurzame energie zal meer gestimuleerd gaan worden, dit kan voor veel bedrijven voordelen hebben.

Tijdens de presentatie van de miljoenennota werd al vrij gauw duidelijk dat de overheid in 2021 de schouders wil gaan zetten onder het stimuleren van duurzame energievoorzieningen. Met name wijzigingen voor elektrisch vervoer en bedrijven werden aangekondigd. Het kabinet is al een aantal jaren bezig met deze groene ‘inhaalslag’. Hiervoor zijn een flinke hoeveelheid regelingen en subsidies beschikbaar gesteld voor iedereen die wil verduurzamen. Bedrijven kunnen daar flink van profiteren, maar dan moeten ze dat wel doen! COMCAM helpt met het regelen van subsidies om te verduurzamen en het effectief implementeren van een verduurzamingstraject.

Om duurzaam vervoer te stimuleren trekt het kabinet ten eerste geld uit voor duurzamere alternatieven als fietssnelwegen en het stimuleren van deelvervoer. Ook elektrisch rijden wordt een stuk aantrekkelijker. Zo kunnen bedrijven subsidie aanvragen als zij laadpalen op hun wagenpark installeren, hiermee stimuleren zij namelijk het gebruik van duurzaam vervoer. Het verlaagde ODE (Opslag Duurzame Energie) tarief blijft tevens in stand voor openbare laadpalen. Hierdoor kunnen elektrische rijders nog steeds profiteren van een lage prijs om stroom te ‘tanken’.

Bij COMCAM zijn we graag goed voorbereid, hierdoor hebben wij samen met onze partner EnergyCommunication een portaal ingericht waarbij precies te volgen is wat er verbruikt wordt. Zo weet u ook precies waar u aan toe bent als het komt op wet- en regelgeving. Benieuwd wat de nieuwe wijzigingen voor u betekenen of wilt u voordeel halen uit de nieuwe regels? Neem dan contact op met COMCAM.