Ik heb een:

Van de wereldbevolking woont 19 procent in ‘Chindia’ - en koopt Russische olie

Op 11 juli 1987, passeerde de wereldbevolking de 5 miljard. Sindsdien is 11 juli door de VN gemarkeerd als World Population Day. Dit jaar verwacht de bevolkingsdivisie van de organisatie nog een mijlpaal als het bevolkingsaantal boven de 8 miljard mensen klimt.

Katharina Buchholz van Statista geeft in onderstaande plaatje aan, dat de bevolkingsgroei sterk varieert en vertraagt op veel plaatsen. Hoogstwaarschijnlijk zal de 8 miljardste wereldburger worden geboren in India, die een solide toename in inwoners heeft behouden.

Naar verwachting is India halverwege 2023 het meest bevolkte land op aarde.

In China, momenteel het grootste land op aarde – is de bevolkingsgroei gestopt. De VN verwacht een bevolkingsafname per 1 juli 2022, voor de eerste keer in de geschiedenis.

Een groot deel van de mensen woont in zowel China als India. Met ongeveer 19% van de wereldbevolking die inwoner is van één van deze landen… en beide landen kopen meer ruwe olie (tegen korting) van Rusland dan enig moment in de geschiedenis.

Azië is veruit het dichtstbevolkte continent op aarde met de grootste landen ter wereld: Indonesië, Pakistan, Japan en Bangladesh. De helft van de twaalf grootste landen in de wereld is Aziatisch.

De Verenigde Naties schatten in dat het Aziatische bevolkingsaantal zal pieken op 5,3 miljard in 2055. Latijns-Amerika zal rond dezelfde tijd haar bevolkingspiek bereiken met 752 miljard inwoners.

Verwacht wordt dat Afrikaanse en Noord-Amerikaanse bevolkingen blijven groeien, weliswaar in een lager tempo, tot voorbij de huidige eeuw. Dit terwijl het Europese inwoneraantal volgens de VN al aan het afnemen is.

Bron: Zerohedge.com