Ik heb een:

Energy Intelligence

Een beter energiebeleid start bij inzicht. COMCAM zorgt ervoor dat ondernemers helder inzicht krijgen in verbruik met onze tool Energy Intelligence. Het inzicht in uw energieverbruik met onze tool, geeft u de mogelijkheid om duurzame verbeteringen te signaleren. Bekijk onze video voor de mogelijkheden,

COMCAM Energy Intelligence

COMCAM Energy Intelligence (CEI) is een overzichtelijke en gebruiksvriendelijke tool die u inzicht en controle geeft over het energieverbruik van uw bedrijf en/of per vestiging. Met CEI heeft u de mogelijkheid om uw energieverbruik te monitoren. U krijgt inzicht, u signaleert mogelijke afwijkingen in het verbruik, wat kan leiden tot energiebesparingen. Bovendien voldoet u met deze tool aan de wet- en regelgeving voor uw bedrijf of kantoor, indien voor u van toepassing. U vindt hier de actuele maatregelenlijst van de wettelijke Energiebesparingsplicht.

Waarom energie-inzicht?

 • Bedrijven moeten inzicht kunnen tonen in hun verbruik
 • Bedrijven voldoen met deze tool aan de wet- en regelgeving, zoals de Energiebesparingsplicht.
 • Vanuit de informatieplicht is energie inzicht een verplichte maatregel voor o.a. horeca, detailhandel, kantoorpand of bedrijfshal.
 • Bedrijven moeten energiebesparingsmaatregelen treffen die binnen 5 jaar terugverdiend kunnen worden
 • Zo voorkomt u een mogelijke boete bij controle door de omgevingsdienst

Energiemonitoring

Met ons energiemanagementportaal, COMCAM Energy Intelligence, heeft u altijd inzicht in het totale energieverbruik. Dit kan zelfs op het niveau van uur- en kwartierwaarden. U kunt historische verbruiken bekijken en deze vergelijken. Heeft u meerdere vestigingen? Dan kunt u deze eenvoudig met elkaar vergelijken. Zo heeft u altijd het volledige overzicht.

COMCAM Energy Intelligence biedt u:

 • Een portaal voor professionals die inzicht in hun verbruik willen
 • Heldere informatie over uw energieaansluitingen
 • Inzicht in uw totale energieverbruik per vestiging, per dag, uur of kwartier
 • Uw data in heldere rapportages, benchmarks, grafieken en tabellen
 • Snel signaleren van afwijkingen in verbruik
 • Inzicht in energiebesparende maatregelen die u moet uitvoeren om te voldoen aan de Informatieplicht 2023
 • Monitoren van uitgevoerde energiebesparende maatregelen
 • Managementrapportages om uw beleid te kunnen verantwoorden bij controle op de informatieplicht
Aansluitingenregister

Starten met COMCAM Energy Intelligence

Wilt u gebruik maken van COMCAM Energy Intelligence, dan worden alle gegevens over uw energieaansluiting(en) van uw organisatie, betrouwbaar beheerd in het Aansluitingenregister. In dit onderdeel van de applicatie wordt alle relevante data van de energiemeters, objecten en bedrijfsonderdelen opgeslagen. U kunt eigenschappen van de objecten en hun specifieke kenmerken naar wens inrichten. Of het nu gaat om gebouwen, openbare verlichting of andere indelingen die voor uw bedrijf handig zijn.

In onderstaande video een uitleg hierover.

Voorwaarden COMCAM Energy Intelligence

U vindt hier de voorwaarden voor het gebruik van onze tool COMCAM Energy Intelligence.

Klantcase restaurant De Werf

Voor restaurant De Werf in Veere zet COMCAM al vanaf 2017 Energie Portfolio Management in. Uit een energieverbruik-analyse bleek dat één van de twee gasaansluitingen nauwelijks werd gebruikt. COMCAM realiseerde een besparende oplossing.

Lees meer Alle klantcases

Energiebesparingsplicht

De Energiebesparingsplicht houdt in dat bedrijven en instellingen met een verbruik van meer dan 50.000 kWh elektriciteit en/of meer dan 25.000 m3 gas inzicht geven in hun energieverbruik. Ook moeten deze partijen energiebesparingsmaatregelen uitvoeren die binnen vijf jaar terugverdiend worden.

Verder moeten bedrijven kunnen aantonen welke energiebesparingsmaatregelen zij doorgevoerd hebben en of deze maatregelen ook effect hebben. De gemeente voert controle uit hierop. Met behulp van COMCAM Energy Intelligence maakt u eenvoudig rapportages die aantonen hoe en hoeveel uw verbruik is gedaald. Hiermee voldoet u aan de Energiebesparingsplicht.

Contact opnemen
Onafhankelijk in energie

COMCAM

Al sinds 2010 managen onze specialisten de energie-inkoop van bedrijven. Dat doen we via Energy Portfolio Management. We maken energie-analyses, geven advies, bepalen uw strategie en nemen desgewenst de energie-inkoop voor u uit handen.

Stabiel & betaalbaar

Geen zorgen over levering of kosten. We realiseren stabiele levering en besparing op energiekosten.

Duurzaam

We inventariseren de zakelijke kansen van de energietransitie: duurzame opwek, opslag, subsidie en financiering.

Intelligent

Onze energie-analisten monitoren 24/7 wat er gebeurt op de energiemarkt. Die kennis delen we met klanten.

Conform wet en regels

We passen actuele wet- en regelgeving toe in de energiestrategie voor uw bedrijf.

Energiemonitoring

Met Energy Intelligence ondersteunt COMCAM u bij energie monitoring voor inzicht en mogelijke besparingen. Bel ons via 0118 – 760 760 of vul het formulier in.

kantoor-klein

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.