Elektrisch Rijden en Laden

Steeds meer van uw medewerkers en bezoekers stappen over op elektrisch rijden. Ook veel bedrijven hebben de overstap al gemaakt naar elektrisch rijden. Begrijpelijk, want dat is duurzaam én fijn autorijden. Het kan u namelijk ook geld besparen. COMCAM heeft de kennis en ervaring om voor uw bedrijf de transitie naar elektrisch rijden te realiseren.  Wij helpen u met het plaatsen van laadpalen op de meest efficiënte manier zodat u uw bedrijf optimaal kunt verduurzamen.  Wanneer u kiest voor laadpalen, zorgen wij voor alles en is uw parkeerterrein klaar voor elektrisch vervoer. Nu en in de toekomst.

Onze zakelijke laadpaal oplossingen

  • Wij regelen alles. Van laadpaal en installatie tot de verrekening van elektriciteitskosten
  • Financiering op maat: u beslist zelf of u zakelijke laadpalen koopt, least of samen met ons investeert
  • Slim Laden: als u meerdere elektrische auto’s tegelijk oplaadt, houden we rekening met de maximale belasting van uw netaansluiting. Zo maakt u geen extra kosten voor het uitbreiden ervan
  • Terugverdientijd van gemiddeld 5 jaar

 

Ieder bedrijf heeft zijn specifieke wensen en behoeften. Daarom bieden wij u een laadoplossing op maat. Voor deze braches kunnen we een specifieke oplossing bieden:

  • Hotels, restaurants, cafés
  • Vastgoed en kantoren
  • Ziekenhuizen

 

Voor meer informatie over de voordelen van elektrisch rijden voor ondernemers kijkt u hier!

 

 

 

Een laadpaal, Wat komt daar bij kijken?

Om tot de juiste keuze te komen om een laadpaal te installeren moeten er een aantal dingen worden besloten. Zo zijn er veel verschillende opties voor laadpalen en werken ze allemaal nét even anders. Op deze pagina zetten we de grootste verschillen op een rijtje.

 

Online of offline laadpalen

Laadpalen kunnen tegenwoordig ook met het internet verbonden zijn, dat wordt vaak een slimme of online laadpaal genoemd. Deze kan verschillende gegevens ophalen zoals de laadgeschiedenis en kan de paal op afstand bedienen.  Een offline paal is een stuk simpeler. Deze levert stroom wanneer de auto is aangesloten en stopt zodra de stekker wordt losgekoppeld. Online palen krijgen vaak de voorkeur doordat ze de mogelijkheid bieden om automatisch stroomkosten te verrekenen en andere analyses uit te voeren.

Openbare laadpalen of privé

Er zijn verschillende soorten laadpalen. U kunt er voor kiezen om voor uw bedrijf bijvoorbeeld een prive-laadpaal te plaatsen. Deze hebben vaak een vaste kabel en zijn doorgaans voor één auto geschikt. Als u kiest voor een openbare laadpaal betekent dit dat anderen ook gebruik kunnen maken van uw laadpunt, mogelijk tegen betaling. Openbare laadpalen zijn veelal robuuster en hebben geen vaste kabel, deze moet de chauffeur dan zelf meenemen.     

Laadpunt aan de muur of laadpaal

Het soort paal dat u heeft hangt sterk af van de ruimte tot uw beschikking. Bij grote openlucht parkeerplaatsen wordt vaak gekozen voor een laadpaal. Voor bedrijven met parkeervoorzieningen ondergronds of met beperkte ruimte kan een muurlader uitkomst bieden. Zakelijke laadpunten komen namelijk in beide varianten.

 

Verschillende stekkersoorten

Niet alle auto’s hebben dezelfde stekker en kunnen dus niet op alle laders geplaatst worden. De keuze in type lader hangt dus erg af van wat voor auto’s u verwacht op te zullen laden. Hieronder vind u de meest voorkomende:

Type 1 stekker: Dit type stekker komt in Nederland minder vaak voor en werkt vaak niet goed of erg langzaam in Nederland. Dit type stekker komt voor op auto’s zoals de Opel Ampera, Nissan Leaf, Toyota Prius en Mitsubishi Outlander PHEV.

Type 2 stekker: Dit type werd door de Europese Commissie aangewezen als de standaard aansluiting voor het opladen van elektrisch vervoer, het is echter inmiddels wel veranderd naar de combi stekker. Het werkt op een gewoon stopcontact en krachtstroom wat de stekker erg veelzijdig maakt.  De stekker komt voor op auto’s zoals de Tesla Model S, Volvo V60 en BMW i3.

Chademo stekker: Deze stekker komt uit Japan en is de Nederlandse standaard voor het snelladen. De aansluiting kan de auto binnen een half uur opladen maar werkt echter wel alleen met gelijkstroom.

Combi-stekker: Sinds 2017 is dit de nieuwe standaard voor het laden van elektrisch vervoer. Net als de Type 2 stekker is deze te gebruiken met zowel gelijkstroom als wisselstroom.