Ik heb een:

Slim inzicht in energieverbruik: kostenbesparing voor Bakkerij Koppejan

Bakkerij Koppejan bakt dag in dag uit brood en banket. Dat doet de bakkerij in vier grote industriële gasovens. Twee ovens waren aan vervanging toe. Welke optie leverde het meeste rendement op: gasovens of elektrische ovens? COMCAM bracht advies uit.

Inzicht in energieverbruik door COMCAM - Bakkerij Koppejan

De klantvraag

Op advies van COMCAM sloot Bakkerij Koppejan in 2020 een vijfjarig gascontract af tegen een zeer laag tarief. Hiermee bespaarde de bakkerij ruim 300.000 euro. Twee jaar later kwam de bakkerij met een vervolgvraag toen twee ovens vervangen moesten worden. Wat is het meest voordelig; gasovens, elektrische ovens of een combinatie hiervan?

De oplossing

COMCAM ontwikkelde een methode om de kosten per optie te berekenen. Deze methode is tot stand gekomen door een samenwerking met Bakkerij Koppejan die de ovenuren aangeleverde, de ovenbouwer die het gasverbruik per brood aanleverde en COMCAM, die deze informatie samengevoegde met de contractprijzen. 

Dankzij het advies van COMCAM werd in drie jaar tijd € 200.000  bespaard

Hieruit kwam naar voren dat het plaatsen van gasovens veruit de meest voordelige optie was; de bakkerij bespaart met de investering in gasovens ten opzichte van elektrische ovens € 200.000 in een looptijd van drie jaar. 

Advies van COMCAM van groot belang

Tijdens het adviestraject werd duidelijk dat er een mogelijk tekort aan gas zou komen omdat de toelevering vanuit Rusland werd stopgezet. Desondanks adviseerde COMCAM tòch voor gasovens te kiezen, omdat dit ten opzichte van elektrische ovens veel voordeliger was. Een weloverwogen beslissing waarbij het advies van COMCAM een grote rol heeft gespeeld.

Neem contact met ons op

Neem contact op

Verkrijg ook inzicht in uw energieverbruik. Schakel COMCAM in. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

 

 

 

 

 

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.