Ik heb een:

Besparing door optimalisatie losse contracten

‘Kunnen onze huidige energie- en gascontracten worden geoptimaliseerd?’ Met die vraag kwam Pluimveehouderij Wouters binnen bij COMCAM. En óf dat kon. Binnen één jaar werd er € 25.000 bespaard. Ook ontdekte COMCAM kansen voor de windmolen op het terrein.

Over de klant

Op het terrein van Pluimveehouderij Wouters in Meliskerke staan drie grote stallen waar ongeveer 170.000 kippen in worden gehouden. Stallen die verwarmd moeten worden. Ook liggen er zonnepanelen op de stallen.

De klantvraag

Voor de verwarming van de stallen (via gas) en de opwekking van zonne-energie, waren twee losse contracten afgesloten. Pluimveehouderij Wouters legde begin 2022 bij COMCAM de vraag neer of deze contracten geoptimaliseerd konden worden.

De uitdaging

Tijdens het eerste gesprek werd duidelijk dat er ook nog een windmolen op het terrein stond. Deze windmolen produceert per jaar 500 tot 600 duizend kilowatt, wat gelijk staat aan het verbruik van 250 huishoudens per jaar. 

Gezien de hoge energieprijzen in 2022, was het voor Pluimveehouderij Wouters van belang dat zij het meeste rendement uit de zelf opgewekte energie haalden. Dat bleek niet het geval toen COMCAM hun contract analyseerde. Daarom neemt COMCAM het contract direct wanneer dit in 2023 afloopt.

De oplossing

COMCAM gaf Pluimveehouderij Wouters advies en begeleidde hen in het optimaliseren van de losse contracten. Het gascontract was variabel en kon direct worden omgezet. Dit leverde in één jaar een besparing van € 25.000 op. 

Met de omzetting van het gascontract werd in één jaar tijd € 25.000  bespaard

Het contract voor de windmolen wordt in 2023 omgezet, evenals het contract voor de zonnepanelen. De verwachting is dat het nieuwe energiecontract voor de zonnepanelen de pluimveehouderij € 10.000 per jaar bespaart.

Extra: certificaten

Vanaf juli 2023 neemt COMCAM ook het verkopen van groencertificaten voor het duurzaam opwekken van energie op zich. Dit zal de pluimveehouderij rond de € 250 per jaar opleveren.

Neem contact met ons op

Neem contact op

We bespreken samen de mogelijkheden van Energie Portfolio Management voor uw onderneming. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

 

 

 

 

 

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.