Ik heb een:

Besparing door inzicht in energieverbruik

Voor restaurant De Werf in Veere zet COMCAM al vanaf 2017 Energie Portfolio Management in. Uit een energieverbruik-analyse bleek dat één van de twee gasaansluitingen nauwelijks werd gebruikt. COMCAM realiseerde een besparende oplossing.

Energiebesparing voor restaurant de Werf dankzij advies van COMCAM.

De uitdaging

In restaurant De Werf waren twee gasaansluitingen geïnstalleerd. De belangrijkste aansluiting liep naar de keuken. De tweede aansluiting liep naar een kleine ruimte waar een warmwaterkraan, cv en radiator stonden. Uit de energieverbruik-analyse van COMCAM bleek dat 99 procent van het gas werd verbruikt in de keuken. Toch betaalde De Werf zo’n 300 euro per jaar aan vastrecht voor de gasmeter in de kleine ruimte. Zonde van het geld.

De oplossing

Midden 2020 werd het door de overheid mogelijk gemaakt om gasmeters kosteloos weg te laten halen. Zodra dit bekend werd, kwam COMCAM direct in actie. COMCAM regelde dat netbeheerder Stedin de gasmeter gratis weghaalde en dat er een vertakking werd geplaatst naar de kleine ruimte.

Neem contact met ons op

Extra

COMCAM voert sinds 2017 ook particulier Energy Portfolio Management uit voor de twee eigenaren van De Werf.

Neem contact op

Ook besparen via een slimme energieverbruik-analyse? COMCAM helpt u verder. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

 

 

 

 

 

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.