Ik heb een:

Bestaanszekerheid via slimme energie-inkoop dankzij advies COMCAM

Een groep steenfabrieken had in 2021 nog geen gas ingekocht voor 2022. Vanaf Q3 bleven de gasprijzen en CO2-rechten stijgen. Dit zorgde voor grote onzekerheid over productie en het voortbestaan.

industrie-energie-portfolio-management

Uitdagingen Steenfabriek

De inkoper van een groep steenfabrieken had in de tweede helft van 2021 nog geen gas ingekocht voor 2022. Vanaf Q3 bleven de gasprijzen en de CO2 rechten stijgen. Doordat energie een belangrijke kostenpost is van deze fabrieken, zorgde de stijgende gasprijs voor onzekerheid voor de productie en het voortbestaan.

De stijgende gasprijs bedreigt het voortbestaan van de steenfabrieken

De inkoper wilde graag advies en ondersteuning bij de inkoopstrategie: welke mogelijkheden zijn er om inkoopproces slimmer in te richten?

Oplossing COMCAM

  1. COMCAM heeft een analyse gemaakt en termijnverwachtingen over prijsbewegingen getoond
  2. Volgens onze analyses kwam er een prijsdip in oktober 2021
  3. Toen deze er was, is er direct ingekocht voor een aantal kwartalen
  4. Ook zijn er afspraken gemaakt voor de inkoopstrategie voor 2023
  5. Daarmee was de bestaanszekerheid van de fabrieken een feit

Daarnaast heeft COMCAM de mogelijkheden voor verduurzaming en financiering hiervan op een rij gezet. Verduurzaming zorgt voor meer meer zelfstandigheid en zekerheid.

Door de rust en zekerheid die ontstond, kon de fabriek zich gaan richten op een duurzame, onafhankelijke toekomst. Zodra zich nieuwe inkoopkansen voordoen, overlegt COMCAM direct met de klant over de inkoop van gas en CO2-rechten.

Neem contact met ons op

Neem contact op

We bespreken samen de mogelijkheden van Energie Portfolio Management voor uw onderneming. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

 

 

 

 

 

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.