Ik heb een:

Betaalbare energie dankzij Energie Portfolio Management

Stichting Zeeschelp in Kamperland is afhankelijk van subsidies. Een stabiele energieprijs is noodzakelijk om het hoofd boven het water te houden. Energie Portfolio Management door COMCAM is de uitkomst.

Energie portfolio management ComCam - Stichting Zeeschelp

Over de klant

Stichting Zeeschelp is een proefstation voor de mariene aquacultuur. Het gebouw wordt onder meer gehuurd door ondernemers, wetenschappers of particulieren die van de faciliteiten gebruik willen maken.

De uitdaging

Oosterscheldewater wordt het pand ingepompt en vervolgens continu rondgepompt. Een proces dat enorm veel elektriciteit verbruikt; zo’n 100.000 kilowatt per jaar. Één van de huurders zag in 2020 zijn energiekosten vijf keer over de kop gaan. Alarmbellen gingen af en er werd direct contact opgenomen met COMCAM.

De adviseurs van COMCAM gingen in gesprek met de eigenaar van het pand, die verantwoordelijk is voor de energiecontracten.

Een huurder zag in 2020 zijn energiekosten vijf keer over de kop gaan. Alarmbellen gingen af

De oplossing

Door middel van Energie Portfolio Management wist COMCAM in 2020 de kosten per kilowatt van 25 cent terug te brengen naar 5,5 cent. Enorm belangrijk, want de kans was groot dat het onderzoeksbureau failliet zou zijn gaan door de buitensporig hoge energiekosten. Vanaf 2020 stelt COMCAM de energie-inkoopstrategie op. Zo blijft energie betaalbaar voor Stichting Zeeschelp.

Neem contact met ons op

Neem contact op

We bespreken samen de mogelijkheden van Energie Portfolio Management voor uw onderneming. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

 

 

 

 

 

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.