Ik heb een:

Strategisch risicobeheer

De zorgplicht van COMCAM loopt altijd door. We zorgen dat energierisico’s voor klanten beperkt blijven. Door te analyseren en strategisch te handelen.

risicobeheer

Prijs versus risico

Iedere groeiende onderneming zal er vroeg of laat kritisch naar moeten kijken: de manier waarop energie wordt gebruikt en ingekocht. Als ondernemer wilt u risico’s afdekken en energiekosten besparen. Op korte én lange termijn.

Energiebeleid heeft te maken met prijs en risico. In het ideale scenario profiteert u optimaal van prijsdalingen op de energiemarkt en loopt levering stabiel en gegarandeerd door.

Er bestaat niet zoiets als één energiestrategie

Energiebeleid is maatwerk. Het profiel van uw bedrijf staat dus centraal in de energiestrategie die wij adviseren. We gebruiken hierbij verschillende analyses en strategische en dynamische methodes.

Ik heb interesse

Risicobeheer rond grondstoffen

Het risicobeheer rond grondstoffen baseren we op 4 pijlers.

  • Met een strategie voor risicobeheer kunt u zich beschermen tegen stijgende prijzen en juist profiteren van dalende markten.
  • Wanneer COMCAM de energiestrategie samen met u heeft bepaald, gaan we deze uitvoeren. We zorgen dat u netjes binnen de grenzen van uw budget blijft. Dat biedt u zekerheid.
  • Onze analisten baseren al hun beslissingen op basis van zuivere marktdata. Die data analyseren we doorlopend om u als klant te informeren over uw kansen.
  • We kiezen strategisch. We leggen energieprijzen op het juiste moment vast. Of we besluiten omgekeerd bewust om dat niet te doen.

Om te anticiperen op risico’s kiest COMCAM meestal voor “Buy and hold” inkooptactieken

Soms neemt u een positie in de markt in, die hoe dan ook behouden moet blijven. In de gebieden waar uw vestigingen zich bevinden, wilt u bewust anticiperen op de marktrisico’s en marktkansen.

Kies voor een risico-strategie op basis van de risicotolerantie van uw bedrijf. Zo kunt u met vertrouwen energie inkopen en kent u de beloning ná het risico. Met inzicht in marktontwikkelingen levert uw energie-inkoopstrategie goede resultaten op.

COMCAM kan het risicobeheer voor u uit handen nemen

Door onze analyses zien we risico’s én kansen vroegtijdig aankomen. Onze handelingen voor uw bedrijf baseren we op de energiedoelstellingen die we samen met u zijn overeengekomen.

shields - risicobeheer energy

Koop energie in met vertrouwen

Samengevat gaat energie-risicobeheer voor uw organisatie over het volgende.

  • Pas uw energieportefeuille real-time aan als marktprijzen veranderen
  • Volg uw prestaties op het gebied van energie-inkoop via visualisaties
  • Ontspan door de wetenschap dat uw financiële doelstellingen actief worden beheerd
  • Identificeer de waarde en risicoblootstelling voor uw huidige portefeuille
Ik heb interesse

Energy Portfolio Management

Risicobeheer is onderdeel van Energy Portfolio Management. Bekijk ook de andere onderdelen.

Analyse

Onze specialisten bekijken doorlopend de situatie van uw bedrijf en relateren dat aan de energie-marktanalyses van COMCAM.

Bekijk
Inkoopstrategie

Op basis van uw verbruik en energiewensen ontwikkelen wij een succesvolle toekomstbestendige energie-inkoopstrategie.

Bekijk
Trading

Wij managen energieprofielen op diverse energiebeurzen. We kopen direct in op het juiste moment en tegen een gunstig tarief.

Bekijk

Neem contact op

We bespreken samen met u de mogelijkheden van Energy Portfolio Management. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760

kantoor-klein

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.