Ik heb een:

Industrie

Energie heeft grote invloed op uw bedrijfsvoering. Als industrieel bedrijf wilt u betaalbare energie en een stabiele levering. COMCAM bouwt samen met u aan een toekomstgerichte energiestrategie.

industrie-comcam
Industrie en energie

Uw energie-vragen

Elke sector heeft eigen specifieke uitdagingen en wensen in energieverbruik. Zo ook de industriële sector. Herkent u de volgende vragen?

 • Kan ik mijn energieverbruik beter afstemmen op de levering?
 • Is mijn energielevering in de toekomst stabiel?
 • Wat bespaar ik als tarieven slim worden vastgeklikt?
 • Is het zinvol gas om te zetten naar elektriciteit?
 • Welke kansen biedt verduurzaming van mijn bedrijfsproces(sen)?
 • Hoe voldoe ik aan wet- en regelgeving?
 • Wat is de beste inkoopstrategie voor mijn CO2-rechten?

COMCAM geeft antwoord op deze vragen en gaat, als u dat wilt, aan de slag met het verbeteren van uw energiesituatie. Dat doen we via Energie Portfolio Management. Ook geven we op maat advies voor uw industriële onderneming.

Industrie-energiemanagement
Ontwikkelingen in de markt

Energiemanagement in de Industrie

Wereldwijde ontwikkelingen hebben in invloed op de prijs en levering van industrie. In onzekere tijden is het belang van goed management groter dan ooit. Een aantal redenen op een rij.

 • Kennis van de sector
  De energiesector is grillig. Bedrijven moeten de energiemarkt op de voet volgen. Alleen door proactief te reageren op die ontwikkelingen, kan energielevering betaalbaar en stabiel blijven.
 • Onzekerheden in de markt
  Beschikbaarheid, delving, vervoer, economisch beleid, oorlog. Zo maar vijf factoren die de beschikbaarheid en prijs van energie bepalen. Veel onzekerheden in de markt zorgen ervoor dat een organisatie snel het overzicht verliest.
 • Energietransitie
  De grote en kleine industrie in Nederland maakt een transitie naar duurzaam energiebeleid. Dit is een vraagstuk waarbij kansen én verplichtingen voortdurend veranderen. Subsidies komen en verdwijnen. Regelgeving verandert of wordt aangescherpt.
 • Bundeling
  Om alle ontwikkelingen bij te kunnen houden en hierop te acteren, wordt het belangrijk om samen op te trekken. Via gezamenlijke inkoop of infrastructuur worden nieuwe kansen zichtbaar.

Bij al deze vraagstukken kan COMCAM adviseren. Of zelfs de handelingen volledig uit handen nemen. Energie Portfolio Management is onze expertise. 

Ik heb interesse

Energie en Financiering

Voor de industrie werken we samen met GETEC Benelux. GETEC is specialist in duurzame energieoplossingen en begeleidt de praktische en financiële overstap van gas naar elektriciteit.

Met GETEC onderzoeken we de zakelijke kansen van duurzamere energiebronnen. Via onze energie efficiency scan bekijken we de verduurzamingsmogelijkheden van alle energiedragers. We integreren o.a.:

 • wet- en regelgeving
 • CO2- rechten
 • hergebruik van reststromen zoals warmte en stoom
 • subsidiekansen
 • financieringsmogelijkheden
Ik heb interesse
Onafhankelijk in energie

COMCAM

Al sinds 2010 managen onze specialisten de energie-inkoop van bedrijven. Dat doen we via Energie Portfolio Management. We maken energie-analyses, geven advies, bepalen uw strategie en nemen desgewenst de energie-inkoop voor u uit handen.

Stabiel & betaalbaar

Geen zorgen over levering of kosten. We realiseren stabiele levering en besparing op energiekosten.

Duurzaam

We inventariseren de zakelijke kansen van de energietransitie: duurzame opwek, opslag, subsidie en financiering.

Intelligent

Onze energie-analisten monitoren 24/7 wat er gebeurt op de energiemarkt. Die kennis delen we met klanten.

Conform wet en regels

We passen actuele wet- en regelgeving toe in de energiestrategie voor uw bedrijf.

Wat klanten zeggen

“Korte lijnen, advies op elk gewenst niveau, verstand van zaken, geen ingewikkeld gedoe. Precies waar het om gaat en niet onbelangrijk, tegen een scherp tarief. Juist door het vooruitkijken, de markt in te schatten en daarop te acteren.”

“Al jaren tot volle tevredenheid klant. Echte specialisten die je terzake advies geven en een aanzienlijke besparing op de energielasten bieden. Ze ontzorgen je volledig. Besparen is zo makkelijk en zorgeloos!”

“Jullie structureel onafhankelijk advies in deze turbulente energietijden helpen mij enorm bij de risico inschatting van mijn keuzes voor energie-inkoop en verduurzaming.”

“Betrokkenheid, altijd bereikbaar en snelle service voeren de boventoon. Onze accountmanager is een top adviseur!”

“COMCAM heeft al veel geld voor mij bespaard. Top bedrijf met kennis van zaken en prima service.”

“Wij voelen ons hier thuis en geen nummertje, wat we bij andere wel zo ervaren hebben.  Zij zijn goed bereikbaar, schakelen snel en zorgen van A tot Z voor ons.”

“Mijn account manager bij COMCAM weet wat wij als organisatie willen. Hij gaat direct aan de slag voor mij en zorgt dat alles in orde komt.”

 

“Het is fijn dat ze bij COMCAM de tijd voor je nemen. Ze onderzoeken wat ze voor je kunnen betekenen . Dat maakt het erg persoonlijk en dat geeft een goed gevoel.”

“COMCAM, een absolute aanrader.”

“Bedankt voor de altijd even professionele hulp in deze zo drukke en bizarre energietijden.”

Michel Kloeg
Kloeg Collection
Jeroen Visser
JV BV
Jan Pieter van der Houwen
Amarantis Kwekerij
Klaas Vlieger
Van der Veen Kaas
Jan de Visser
Breezand Vakanties
Pieter de Winter
Hansaflex
Nico Roozen
Voorzitter SBBA
Edwin Marijs
Huygenskwartier Voorburg
Marco Hodde
Staalstraalbedrijf Unicum
Janis van Overveld
ZLM

Neem contact op

We bespreken samen de mogelijkheden van Energie Portfolio Management voor uw industriële onderneming. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

Naam
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 32 MB.

  Wekelijkse COMCAM Energie-Analyse

  Ontvang 1 x per week onze analyse. Energie-experts praten u bij over elektriciteit, aardgas, olie, emissierechten, zon en wind. Schrijf u in.