Ik heb een:

Industrie

Energie heeft grote invloed op uw bedrijfsvoering. Als industrieel bedrijf wilt u betaalbare energie en een stabiele levering. COMCAM bouwt samen met u aan een toekomstgerichte energiestrategie.

industrie-comcam
Industrie en energie

Uw energie-vragen

Elke sector heeft eigen specifieke uitdagingen en wensen in energieverbruik. Zo ook de industriële sector. Herkent u de volgende vragen?

 • Kan ik mijn energieverbruik beter afstemmen op de levering?
 • Is mijn energielevering in de toekomst stabiel?
 • Wat bespaar ik als tarieven slim worden vastgeklikt?
 • Is het zinvol gas om te zetten naar elektriciteit?
 • Welke kansen biedt verduurzaming van mijn bedrijfsproces(sen)?
 • Hoe voldoe ik aan wet- en regelgeving?
 • Wat is de beste inkoopstrategie voor mijn CO2-rechten?

COMCAM geeft antwoord op deze vragen en gaat, als u dat wilt, aan de slag met het verbeteren van uw energiesituatie. Dat doen we via Energie Portfolio Management. Ook geven we op maat advies voor uw industriële onderneming.

Industrie-energiemanagement
Ontwikkelingen in de markt

Energiemanagement in de Industrie

Wereldwijde ontwikkelingen hebben in invloed op de prijs en levering van industrie. In onzekere tijden is het belang van goed management groter dan ooit. Een aantal redenen op een rij.

 • Kennis van de sector
  De energiesector is grillig. Bedrijven moeten de energiemarkt op de voet volgen. Alleen door proactief te reageren op die ontwikkelingen, kan energielevering betaalbaar en stabiel blijven.
 • Onzekerheden in de markt
  Beschikbaarheid, delving, vervoer, economisch beleid, oorlog. Zo maar vijf factoren die de beschikbaarheid en prijs van energie bepalen. Veel onzekerheden in de markt zorgen ervoor dat een organisatie snel het overzicht verliest.
 • Energietransitie
  De grote en kleine industrie in Nederland maakt een transitie naar duurzaam energiebeleid. Dit is een vraagstuk waarbij kansen én verplichtingen voortdurend veranderen. Subsidies komen en verdwijnen. Regelgeving verandert of wordt aangescherpt.
 • Bundeling
  Om alle ontwikkelingen bij te kunnen houden en hierop te acteren, wordt het belangrijk om samen op te trekken. Via gezamenlijke inkoop of infrastructuur worden nieuwe kansen zichtbaar.

Bij al deze vraagstukken kan COMCAM adviseren. Of zelfs de handelingen volledig uit handen nemen. Energie Portfolio Management is onze expertise. 

Ik heb interesse

Energie en Financiering

Voor de industrie werken we samen met GETEC Benelux. GETEC is specialist in duurzame energieoplossingen en begeleidt de praktische en financiële overstap van gas naar elektriciteit.

Met GETEC onderzoeken we de zakelijke kansen van duurzamere energiebronnen. Via onze energie efficiency scan bekijken we de verduurzamingsmogelijkheden van alle energiedragers. We integreren o.a.:

 • wet- en regelgeving
 • CO2- rechten
 • hergebruik van reststromen zoals warmte en stoom
 • subsidiekansen
 • financieringsmogelijkheden
Ik heb interesse
Onafhankelijk in energie

COMCAM

Al sinds 2010 managen onze specialisten de energie-inkoop van bedrijven. Dat doen we via Energie Portfolio Management. We maken energie-analyses, geven advies, bepalen uw strategie en nemen desgewenst de energie-inkoop voor u uit handen.

Stabiel & betaalbaar

Geen zorgen over levering of kosten. We realiseren stabiele levering en besparing op energiekosten.

Duurzaam

We inventariseren de zakelijke kansen van de energietransitie: duurzame opwek, opslag, subsidie en financiering.

Intelligent

Onze energie-analisten monitoren 24/7 wat er gebeurt op de energiemarkt. Die kennis delen we met klanten.

Conform wet en regels

We passen actuele wet- en regelgeving toe in de energiestrategie voor uw bedrijf.

Wat klanten zeggen

“Korte lijnen, advies op elk gewenst niveau, verstand van zaken, geen ingewikkeld gedoe. Precies waar het om gaat en niet onbelangrijk, tegen een scherp tarief. Juist door het vooruitkijken, de markt in te schatten en daarop te acteren.”

“Al jaren tot volle tevredenheid klant. Echte specialisten die je terzake advies geven en een aanzienlijke besparing op de energielasten bieden. Ze ontzorgen je volledig. Besparen is zo makkelijk en zorgeloos!”

“Jullie structureel onafhankelijk advies in deze turbulente energietijden helpen mij enorm bij de risico inschatting van mijn keuzes voor energie-inkoop en verduurzaming.”

“Betrokkenheid, altijd bereikbaar en snelle service voeren de boventoon. Onze accountmanager is een top adviseur!”

“COMCAM heeft al veel geld voor mij bespaard. Top bedrijf met kennis van zaken en prima service.”

“Wij voelen ons hier thuis en geen nummertje, wat we bij andere wel zo ervaren hebben.  Zij zijn goed bereikbaar, schakelen snel en zorgen van A tot Z voor ons.”

“Mijn account manager bij COMCAM weet wat wij als organisatie willen. Hij gaat direct aan de slag voor mij en zorgt dat alles in orde komt.”

 

“Het is fijn dat ze bij COMCAM de tijd voor je nemen. Ze onderzoeken wat ze voor je kunnen betekenen . Dat maakt het erg persoonlijk en dat geeft een goed gevoel.”

“COMCAM, een absolute aanrader.”

“Bedankt voor de altijd even professionele hulp in deze zo drukke en bizarre energietijden.”

“Korte lijnen, snel, zeer service gericht en een redder in nood. Dankzij COMCAM zijn mijn zorgen over de onrustige energiemarkt verdwenen. Hier voel je je weer klant, wat een verademing!”

“Je kan met een gerust hart je energie portfolio aan COMCAM toevertrouwen. Ze geven goed advies. Een hele fijne partij om mee samen te werken.”

“Naast lagere energiekosten worden we volledig ontzorgd door COMCAM. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze cliënten, oftewel meer rendement.”

‘Dankzij hun goede advies komen wij niet voor onaangename verrassingen op onze energierekening te staan. COMCAM biedt een zeer goede klantenservice en prettige communicatie.”

“COMCAM is erin geslaagd om scherp in te kopen voor onze vestigingen. Dit is een energiemarkt vol uitdagingen. Een aanbeveling waard!”

“Snel, flexibel en meedenkend op elk gebied. Met hun goede visie en inkoopstrategie zorgen ze voor goede energietarieven. Dat is bijzonder zeker in deze tijden.”

“Ondanks de gespannen markt konden de Kwalitaria’s vanuit onze samenwerking met COMCAM tegen hele gunstige energietarieven aansluiten. COMCAM pakt zaken snel en voortvarend aan. Wij zijn heel content met de samenwerking. ”

Samen met de portfolio managers bepalen we onze energie-inkoopstrategie. Zij zorgen voor ondersteuning, begeleiding en samenwerking met diverse partijen voor verschillende energiezaken. Direct persoonlijk contact zonder omwegen. Super tevreden dat zij onze partner zijn.

‘‘In de voor ons duistere energiemarkt heeft COMCAM, ruim voor deze energiecrisis, gezorgd voor helderheid met behoud van zeer gunstige energietarieven. Wij zijn hier erg dankbaar voor. ‘

‘Al jaren werken we nauw samen met COMCAM voor zakelijke energieprojecten. In deze tijd is er vanuit de klant veel behoefte aan een begeleidende partij in de soms ondoorzichtige energiewereld. COMCAM is hier een uitermate geschikte partij voor. Zij spreken op locatie met ons en met de klant het project door. Dit zorgt voor duidelijkheid, overzicht en snel schakelen voor alle betrokkenen. ‘

Michel Kloeg
eigenaar
Jeroen Visser
Jan Pieter van der Houwen
Klaas Vlieger
verkoopmanager
Jan de Visser
Pieter de Winter
Nico Roozen
Voorzitter
Edwin Marijs
Voorzitter
Marco Hodde
Janis van Overveld
Eveline Kern
eigenaresse
Ferdinand jr Zandbergen
Fedinand Zandbergen
René Halfens
advocaat-directeur
Joeri Lous
eigenaar
Renova Group
Patrick Paymans, financieel directeur
Devrim Tanfer
Inkoop Overdulve Offshore Services International
Joep Leemans
Algemeen Directeur
Paul Van den Broeck
CEO
Robbert Roggeband
eigenaar De Gekroonde Suikerbiet (aka de Biet)
Stedin
Jos Put, adviseur zakelijk projecten

Neem contact op

We bespreken samen de mogelijkheden van Energie Portfolio Management voor uw industriële onderneming. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.

  Wekelijkse COMCAM Energie-Analyse

  Ontvang 1 x per week onze analyse. Energie-experts praten u bij over elektriciteit, aardgas, olie, emissierechten, zon en wind. Schrijf u in.