Ik heb een:

Onderwijssector

Binnen het onderwijs is een brede kijk op energie nodig. Eenmalig energie inkopen voor meerdere jaren vooruit, past niet bij actuele energie-uitdagingen. COMCAM neemt mondiale instabiliteit, wetgeving en verduurzaming mee in de stabiele energiestrategie voor het onderwijs.

Eisen, wensen en verschillen

Energie voor onderwijssector

Binnen een onderwijscampus zijn er grote verschillen in energieverbruik. Een piek overdag bij onderwijsgevende locaties en kantoorgebouwen. En juist een piek in de avond bij studenten-huisvesting op de eigen campus.

Het is belangrijk om wensen en behoeften goed op elkaar af te stemmen. Dat is een uitdaging, want energiemanagement wordt steeds ingewikkelder.

 • Ventilatie-eisen tijdens pandemie
 • Veroudering van schoolgebouwen
 • Wettelijke eisen rondom verduurzaming
 • Wisselende subsidiekansen
 • Schommelende energietarieven
 • Mogelijke aanbestedingsplicht
mondriaan school den haag

Energiekennis wordt essentieel

Schoolbesturen dragen de verantwoordelijkheid voor het feit dat energieprijzen op het juiste moment worden vastgezet. Energiemanagement is een expertise die komende jaren steeds complexer zal worden. Het vergt kennis van de mondiale energiemarkt, energiewetgeving en subsidiekansen. 

Energiemanagement is een expertise die komende jaren steeds complexer wordt

Inkoopmanagement bij inkoopcollectieven of energieleveranciers is vaak gebaseerd op tarief. Stabiliteit van levering, flexibiliteit in keuze en beheersbaarheid van energie worden binnen de onderwijssector echter belangrijker. Kennis is essentieel.

Energie-vragen van het onderwijs

Het onderwijs kent eigen specifieke uitdagingen en wensen in energieverbruik. Bij COMCAM integreren we de volgende energievraagstukken.

 • Kan ik het energieverbruik afstemmen op de levering?
 • Is mijn energielevering in de toekomst stabiel?
 • Is vastzetten of variabel slimmer? En vastklikken?
 • Is het zinvol nu gas om te zetten naar elektriciteit?
 • Biedt verduurzaming kansen in besparing?

COMCAM geeft antwoord op deze vragen. Wij verbeteren uw energiesituatie via Energie Portfolio Management. Inclusief op-maat advies voor het onderwijs.

Onafhankelijk in energie

COMCAM

Al sinds 2010 managen onze specialisten de energie-inkoop van bedrijven. Dat doen we via Energie Portfolio Management. We maken energie-analyses, geven advies, bepalen uw strategie en nemen desgewenst de energie-inkoop voor u uit handen.

Stabiel & betaalbaar

Geen zorgen over levering of kosten. We realiseren stabiele levering en besparing op energiekosten.

Duurzaam

We inventariseren de zakelijke kansen van de energietransitie: duurzame opwek, opslag, subsidie en financiering.

Intelligent

Onze energie-analisten monitoren 24/7 wat er gebeurt op de energiemarkt. Die kennis delen we met klanten.

Conform wet en regels

We passen actuele wet- en regelgeving toe in de energiestrategie voor uw bedrijf.

Wat klanten zeggen

“Korte lijnen, advies op elk gewenst niveau, verstand van zaken, geen ingewikkeld gedoe. Precies waar het om gaat en niet onbelangrijk, tegen een scherp tarief. Juist door het vooruitkijken, de markt in te schatten en daarop te acteren.”

“Al jaren tot volle tevredenheid klant. Echte specialisten die je terzake advies geven en een aanzienlijke besparing op de energielasten bieden. Ze ontzorgen je volledig. Besparen is zo makkelijk en zorgeloos!”

“Jullie structureel onafhankelijk advies in deze turbulente energietijden helpen mij enorm bij de risico inschatting van mijn keuzes voor energie-inkoop en verduurzaming.”

“Betrokkenheid, altijd bereikbaar en snelle service voeren de boventoon. Onze accountmanager is een top adviseur!”

“COMCAM heeft al veel geld voor mij bespaard. Top bedrijf met kennis van zaken en prima service.”

“Wij voelen ons hier thuis en geen nummertje, wat we bij andere wel zo ervaren hebben.  Zij zijn goed bereikbaar, schakelen snel en zorgen van A tot Z voor ons.”

“Mijn account manager bij COMCAM weet wat wij als organisatie willen. Hij gaat direct aan de slag voor mij en zorgt dat alles in orde komt.”

 

“Het is fijn dat ze bij COMCAM de tijd voor je nemen. Ze onderzoeken wat ze voor je kunnen betekenen . Dat maakt het erg persoonlijk en dat geeft een goed gevoel.”

“COMCAM, een absolute aanrader.”

“Bedankt voor de altijd even professionele hulp in deze zo drukke en bizarre energietijden.”

“Korte lijnen, snel, zeer service gericht en een redder in nood. Dankzij COMCAM zijn mijn zorgen over de onrustige energiemarkt verdwenen. Hier voel je je weer klant, wat een verademing!”

“Je kan met een gerust hart je energie portfolio aan COMCAM toevertrouwen. Ze geven goed advies. Een hele fijne partij om mee samen te werken.”

Michel Kloeg
Kloeg Collection
Jeroen Visser
JV BV
Jan Pieter van der Houwen
Amarantis Kwekerij
Klaas Vlieger
Van der Veen Kaas
Jan de Visser
Breezand Vakanties
Pieter de Winter
Hansa-Flex
Nico Roozen
Voorzitter SBBA
Edwin Marijs
Huygenskwartier Voorburg
Marco Hodde
Staalstraalbedrijf Unicum
Janis van Overveld
ZLM
Eveline Kern
Brasserie 't Vingerling
Ferdinand jr Zandbergen
Fedinand Zandbergen

Neem contact op

We bespreken samen de mogelijkheden van Energie Portfolio Management voor uw bedrijf of organisatie in de onderwijssector. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.

  Wekelijkse COMCAM Energie-Analyse

  Ontvang 1 x per week onze analyse. Energie-experts praten u bij over elektriciteit, aardgas, olie, emissierechten, zon en wind. Schrijf u in.