Ik heb een:

Retailsector

Winkels, winkelcentra en supermarkten gebruiken standaard veel energie. Energy Portfolio Management biedt mogelijkheden om op energie te besparen, zelf energie op te wekken of om energie slim in te kopen als collectief.

Energie voor retailsector

Uw energievragen

Detailhandel is een breed begrip. Eigen winkels, winkelketens, winkelcentra of supermarkten. Elke dienstverlener heeft eigen energiebehoeften. Collectief zijn er verschillende aandachtspunten in energie. Enkele voorbeelden.

 • Energieopwek op het dak van een winkelcentrum
 • Slim koelen van zuivel, kaas en vlees in een supermarkt 
 • Nieuwe energiezuinige verlichting in een winkel
 • Collectieve verwarming van winkelcentrum
 • Gezamenlijke inkoop van energie

Klantcase Bakkerij Koppejan

Bakkerij Koppejan bakt dag in dag uit brood en banket. Dat doet de bakkerij in vier grote industriële gasovens. Twee ovens waren aan vervanging toe. Welke optie leverde het meeste rendement op: gasovens of elektrische ovens? COMCAM bracht advies uit.

Lees meer Alle klantcases

Retail of ondernemerscollectief

Geen enkele ondernemer is hetzelfde. Voor kleinere ondernemers in de binnenstad kijken we als COMCAM naar de mogelijkheden van een ondernemerscollectief.

Kostenbesparing en waardestijging

Voor veel andere locaties zoeken we naar een oplossing op maat. Want energie wordt op hele verschillende manieren gebruikt.   

 •         Verwarming en verkoeling pand
 •         Verlichting
 •         Liften en roltrappen
 •         Kassa’s en scansystemen
 •         Beveiligingssystemen
 •         Koelcellen
 •         Vitrines

Voor ondernemers in de retail is het essentieel om slimme energiemaatregelen toe te passen. Wetgeving vereist verduurzaming. Denk aan LED-verlichting, energiezuinige apparaten en slim inregelen van installaties.

Energie besparen: ook zakelijk interessant.

Veel ondernemers in de detailhandel zien energiebesparing als een ‘moetje’. Een verplichting. Ze missen daardoor de nuchtere zakelijke visie om verduurzaming als kans te zien.

Verduurzaming kan zakelijk héél interessant zijn. Veel maatregelen zijn in 4 tot 6 jaar terugverdiend. Daarna is er dus een structurele kostenverlaging.

Verduurzaming is bovendien een positief signaal naar klanten. Het toont klimaat-betrokkenheid. Informeer bij COMCAM naar de mogelijkheden.

Ik heb interesse
types of energy 3

Bekijk onze energie-analyses

De analisten van COMCAM onderzoeken en analyseren de energiemarkt doorlopend. Ze zien lang van tevoren of er een piek of dal aankomt in de gas- of elektriciteitstarieven. Met die kennis worden tarieven tijdig vastgezet.

Bekijk Analyses & Blogs

Energievragen voor de retail

Elke sector heeft eigen specifieke uitdagingen en wensen in energieverbruik. Zo ook binnen de retail. Herkent u de volgende vragen?

 • Kan ik mijn energieverbruik beter afstemmen op de levering?
 • Is mijn energielevering in de toekomst stabiel?
 • Wat bespaar ik als tarieven slim worden vastgeklikt?
 • Wanneer moet ik gas omzetten naar elektriciteit?
 • Biedt verduurzaming zakelijke kansen?

COMCAM geeft antwoord op deze vragen en verbetert uw energiesituatie. Dat doen we via Energy Portfolio Management. Ook geven we op maat advies voor uw retail-organisatie.

Onafhankelijk in energie

COMCAM

Al sinds 2010 managen onze specialisten de energie-inkoop van bedrijven. Dat doen we via Energy Portfolio Management. We maken energie-analyses, geven advies, bepalen uw strategie en nemen desgewenst de energie-inkoop voor u uit handen.

Stabiel & betaalbaar

Geen zorgen over levering of kosten. We realiseren stabiele levering en besparing op energiekosten.

Duurzaam

We inventariseren de zakelijke kansen van de energietransitie: duurzame opwek, opslag, subsidie en financiering.

Intelligent

Onze energie-analisten monitoren 24/7 wat er gebeurt op de energiemarkt. Die kennis delen we met klanten.

Conform wet en regels

We passen actuele wet- en regelgeving toe in de energiestrategie voor uw bedrijf.

Wat klanten zeggen

“Korte lijnen, advies op elk gewenst niveau, verstand van zaken, geen ingewikkeld gedoe. Precies waar het om gaat en niet onbelangrijk, tegen een scherp tarief. Juist door het vooruitkijken, de markt in te schatten en daarop te acteren.”

“Al jaren tot volle tevredenheid klant. Echte specialisten die je terzake advies geven en een aanzienlijke besparing op de energielasten bieden. Ze ontzorgen je volledig. Besparen is zo makkelijk en zorgeloos!”

“Jullie structureel onafhankelijk advies in deze turbulente energietijden helpen mij enorm bij de risico inschatting van mijn keuzes voor energie-inkoop en verduurzaming.”

“Betrokkenheid, altijd bereikbaar en snelle service voeren de boventoon. Onze accountmanager is een top adviseur!”

“Je kan met een gerust hart je energie portfolio aan COMCAM toevertrouwen. Ze geven goed advies. Een hele fijne partij om mee samen te werken.”

“COMCAM heeft al veel geld voor mij bespaard. Top bedrijf met kennis van zaken en prima service.”

“Wij voelen ons hier thuis en geen nummertje, wat we bij andere wel zo ervaren hebben.  Zij zijn goed bereikbaar, schakelen snel en zorgen van A tot Z voor ons.”

“Mijn account manager bij COMCAM weet wat wij als organisatie willen. Hij gaat direct aan de slag voor mij en zorgt dat alles in orde komt.”

 

“Het is fijn dat ze bij COMCAM de tijd voor je nemen. Ze onderzoeken wat ze voor je kunnen betekenen . Dat maakt het erg persoonlijk en dat geeft een goed gevoel.”

“Korte lijnen, snel, zeer service gericht en een redder in nood. Dankzij COMCAM zijn mijn zorgen over de onrustige energiemarkt verdwenen. Hier voel je je weer klant, wat een verademing!”

“COMCAM, een absolute aanrader.”

“Bedankt voor de altijd even professionele hulp in deze zo drukke en bizarre energietijden.”

“Naast lagere energiekosten worden we volledig ontzorgd door COMCAM. Hierdoor hebben we meer tijd voor onze cliënten, oftewel meer rendement.”

‘Dankzij hun goede advies komen wij niet voor onaangename verrassingen op onze energierekening te staan. COMCAM biedt een zeer goede klantenservice en prettige communicatie.”

“COMCAM is erin geslaagd om scherp in te kopen voor onze vestigingen. Dit is een energiemarkt vol uitdagingen. Een aanbeveling waard!”

“Snel, flexibel en meedenkend op elk gebied. Met hun goede visie en inkoopstrategie zorgen ze voor goede energietarieven. Dat is bijzonder zeker in deze tijden.”

“Ondanks de gespannen markt konden de Kwalitaria’s vanuit onze samenwerking met COMCAM tegen hele gunstige energietarieven aansluiten. COMCAM pakt zaken snel en voortvarend aan. Wij zijn heel content met de samenwerking. ”

“Samen met de portfolio managers bepalen we onze energie-inkoopstrategie. Zij zorgen voor ondersteuning, begeleiding en samenwerking met diverse partijen voor verschillende energiezaken. Direct persoonlijk contact zonder omwegen. Super tevreden dat zij onze partner zijn.”

‘‘In de voor ons duistere energiemarkt heeft COMCAM, ruim voor deze energiecrisis, gezorgd voor helderheid met behoud van zeer gunstige energietarieven. Wij zijn hier erg dankbaar voor. “

“Al jaren werken we nauw samen met COMCAM voor zakelijke energieprojecten. In deze tijd is er vanuit de klant veel behoefte aan een begeleidende partij in de soms ondoorzichtige energiewereld. COMCAM is hier een uitermate geschikte partij voor. Zij spreken op locatie met ons en met de klant het project door. Dit zorgt voor duidelijkheid, overzicht en snel schakelen voor alle betrokkenen. “

“Al verschillende jaren lopen onze energiezaken via COMCAM. Dit tot grote tevredenheid. Zij zorgen voor stabiliteit voor onze energie inkoop op lange termijn. Dus geen kortetermijnvisie. Al in de jaren dat energie erg goedkoop was, kregen wij advies om prijzen vast te leggen. Ook organiseert COMCAM contacten met andere partijen. Zo kom je met elkaar aan tafel te zitten om zaken direct af te stemmen. Kortom onze lof over de mensen van COMCAM.”

“Zeer tevreden met de service van COMCAM i.s.m. KHN. Goed advies met een mooi aanbod. Dat is waar je op hoopt, mensen die met jouw onderneming meedenken!”

“Sinds eind 2022 werk ik met veel plezier samen met COMCAM voor onze 18.000 leden (horecabedrijven). Dat betreft energie-inkoop, maar juist ook advies en ontzorging op het gebied van energiebesparing, verduurzaming en wet- en regelgeving. Onze leden zijn daar zeer tevreden over.”

“Positieve ervaring met oppakken van zaken en afhandeling daarvan. Accuraat, direct, duidelijk en behulpzaam.

Oplossingsgericht zijn er zaken voor ons afgehandeld. Kortom, blijf zo doorgaan.”

Michel Kloeg
eigenaar Kloeg Collection
Jeroen Visser
JV BV
Jan Pieter van der Houwen
Amarantis Kwekerij
Klaas Vlieger
verkoopmanager Van der Veen Kaas
Ferdinand jr Zandbergen
Ferdinand Zandbergen
Jan de Visser
Breezand Vakanties
Pieter de Winter
Hansa-Flex
Nico Roozen
voorzitter SBBA
Edwin Marijs
voorzitter Huygenskwartier Voorburg
Eveline Kern
eigenaresse Brasserie 't Vingerling
Marco Hodde
Staalstraalbedrijf Unicum
Janis van Overveld
ZLM Verzekeringen
René Halfens
advocaat-directeur Van As Advocaten
Joeri Lous
eigenaar Bistro Bram
Patrick Paymans
financieel directeur Renova Group
Devrim Tanfer
inkoop Overdulve Offshore Services (OOS International)
Joep Leemans
algemeen directeur Kwalitaria/Food Franchise Company
Paul Van den Broeck
CEO Vlaeynatie
Robbert Roggeband
eigenaar Café de Biet
Jos Put
adviseur zakelijk projecten Stedin
Marcel Goud
algemeen directeur Goud Biervliet
Mark Leenmans
eigenaar Indisch restaurant Bandoeng
Hugo Maat
Manager KHN Inkoop B.V.
Rob Bruin
eigenaar Direct Gazon

Neem contact op

We bespreken samen de mogelijkheden van Energy Portfolio Management voor uw retail-onderneming. Het eerste gesprek is altijd vrijblijvend. Bellen? 0118-760760.

kantoor-klein

Naam(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.

  Wekelijkse COMCAM Energie-Analyse

  Ontvang 1 x per week onze analyse. Energie-experts praten u bij over elektriciteit, aardgas, olie, emissierechten, zon en wind. Schrijf u in.