Verduurzaming: zelf energie produceren

Bedrijven wekken steeds vaker hun eigen energie op. Ook zonder subsidies is zelf energie opwekken echter vaak erg interessant. Wilt u ook weten welke mogelijkheden u heeft voor verduurzaming? Of hoeveel u kunt besparen door zelf energie op te wekken? Neem dan contact met ons op! U hoort direct hoe COMCAM Energy u op maat kan helpen met de verduurzaming van uw bedrijf.

COMCAM werkt samen met energieleveranciers en partners aan verduurzaming in binnen- en buitenland.

Windturbines

Heeft u ruimte op uw bedrijfsterrein? Wilt u onderzoeken of  het plaatsen van een windmolen bij u past? 

COMCAM Energy biedt:

– Advies, financiële analyse of volledige realisatie van uw project.

– Het vermijden van netstroom en verlagen van uw energiebelasting en netwerkkosten.

– Turbine kopen of leasen. Ook mogelijk voor mini-windmolens voor plaatsing op het dak.

 

Voor meer informatie over onze diensten m.b.t. windenergie verwijzen wij u  graag naar onze partner:

Windkracht 6

Zonnepanelen

COMCAM Energy is uw partner voor zonne-energie en andere vormen van verduurzaming. Is uw dak of terrein geschikt, dan kunt u met de opwek van zonnestroom eenvoudig een deel van uw energie in eigen beheer nemen. Hierdoor worden uw stroomkosten lager en heeft u meer controle over uw energieverbruik.

 

  • Vrijblijvende offerte aanvragen voor een compleet ZON-PV systeem.
  • direct een lagere energierekening.
  • Financiering van zonnepaneelsystemen.
  • Terugverdientijd maximaal 5 jaar door juiste inzet en expertise van onze partners.

 Warmte-koudeopslag

 

 

Warmte-koudeopslag of WKO is een techniek die steeds vaker wordt toegepast, vooral bij kantoren. in warme tijden wordt de warmte opgeslagen onder de grond waarna deze in de winter gebruikt kan worden, en vice versa.  Een goede manier van verduurzaming voor zowel de warmtevoorziening als de koeling van kantoren en andere utiliteitsgebouwen. Warmte en koude opslag blijft duurzaam, betrouwbaar en betaalbaar: Een schoner milieu staat het comfort van uw bedrijfsruimte niet in de weg!

  1. Verbeteren van de energieprestatie van uw gebouw.
  2. Reductie van CO2-uitstoot.
  3. Geen investerings- en exploitatierisico.
  4. Voorspelbare en transparante energielasten en ingebouwde prestatiegarantie.

Biomassa

Produceert uw bedrijf veel natuurlijk afval zoals snoeihout, gras, GFT, sloophout of mest? Dan kunt u door het verbranden, vergassen of vergisten van deze biomassa warmte en duurzame energie aan uw eigen bedrijf leveren. Zo bent u 100% CO2-neutraal.

  • Kostenbesparing door hoog energierendement.
  • Vermindering van CO2-uitstoot. 

Voor advies over opwekken van duurzame energie met vergisting, vergassing of verbranding kunnen COMCAM en partners u tijdens het gehele traject bijstaan. Wij helpen u graag met het verkrijgen van de vergunningen, de installatie en aansluiting op het net. Daarnaast kunt u samen met een energieleverancier investeren in meer duurzame oplossingen.

Wilt u bovenop het verduurzamen van uw bedrijf volledig zicht hebben in uw energieverbruik? Bekijk dan ook eens onze opties voor duurzaam en betaalbare energiebeheer!