Vragen? Bel +31 118 760 760

Informatieplicht Wet Milieubeheer

Sinds de aanscherping van de Wet Milieu Beheer worden bedrijven met een energiegebruik vanaf 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m³ aardgas(equivalent) verplicht energiebesparende maatregelen te nemen. Alle maatregelen met een terugverdientijd van maximaal 5 jaar zijn wettelijk verplicht gesteld. Valt u onder de energiebesparingsplicht, dan dient u voor 1 juli 2019 in eLoket van RVO.nl te rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft genomen.

Een onderzoek door het Ministerie en de RVO concludeerde dat circa 50% van de meldingsplichtige instellingen nog niet aan deze verplichting hebben voldaan. Dit kan betekenen dat momenteel circa 50.000 bedrijven en instellingen in overtreding zijn van de informatieplicht.

 

Wat kan COMCAM voor u betekenen

 • COMCAM Energy helpt u met het in kaart brengen van uw energiegebruik
 • COMCAM Energy biedt ondersteuning bij het nemen van energiebesparende maatregelen
 • COMCAM Energy adviseert u over subsidies en belastingvoordelen m.b.t. investeringen
 • COMCAM Energy kan als intermediair de rapportage in het eLoket van RVO voor u indienen

   

  Uw rapportage uit handen

  Als u uw rapportage nog niet gedaan hebt kunt u ons machtigen de rapportage voor u in te vullen. Wij verzamelen samen met u de benodigde gegevens en zorgen dat de juiste informatie op het eLoket van RVO staat. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken.

  Verbruik en duurzaamheid in kaart

  Wij bieden in samenwerking met onze partner EnergyCommunication een portaal aan waarin u uw energieverbruik kan monitoren. Hier kunt u per dag, per uur of zelfs per kwartier uw verbruiken in zien. Ook kunnen wij u analyses en tips geven om uw verbruik te verminderen.

  Alle opties om te verduurzamen

  Door onze unieke positie in de energiemarkt hebben wij veel partners met wie wij samenwerken. De verschillende expertises van deze partners kunnen allemaal worden ingezet om uw bedrijf te verduurzamen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan verlichting, maar ook aan zuinig autorijden. Samen met u kijken wij wat het best bij uw bedrijf past.

   

  Subsidie/Financiering

  Als u wilt investeren in duurzaamheid, kan het zijn dat u recht heeft op subsidie of een andere investeringsregeling. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk onder de Regeling Milieu-investeringsaftrek (MIA) of de regeling Energie-investeringsaftrek (EIA) een deel van uw investering af te trekken van uw fiscale winst. Daarnaast maakt de Regeling willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL) het mogelijk 75% van een investering op een willekeurig moment af te schrijven.