Ik heb een:

Energie-aanbod KHN 2024 t/m 2028.

Zekerheid in energie! Zekerheid waarmee ú zorgeloos kunt ondernemen en waarbij uw zorgen in energie uit handen worden genomen.

Koninklijke Horeca Nederland (KHN) en COMCAM slaan de handen ineen. Energie-uitdagingen nemen we uit handen. Voor 2024 t/m 2027. Of langer. Wat u prettig vindt.

Vast of variabel?

Onze portfoliomanager zal u adviseren welke energiemarkt het beste past bij uw energieprofiel, risicostrategie en verduurzaming.

De volgende opties zijn mogelijk:

 • Variabele tarieven: COMCAM biedt een variabel tarief voor gas en elektriciteit. Tarieven kunnen sterk fluctueren.
 • Termijnmarkt: voor de lange termijn inkoop en verkoop tot 5 jaar vooruit op de European Energy Derivatives Exchange (ENDEX) of Over-the-counter (OTC).
 • Dagmarkt: korte termijnhandel voor de komende dag (EPEX) of op de dag zelf (onbalansmarkt).
 • Teruglevering 
  • Kleinverbruik: Voor teruglevering rekenen een aantal leveranciers een hoger vastrecht. Een extra toeslag voor teruglevering per kWh bij kleinverbruik is voor onze klanten niet van toepassing. Eén van de vele voordelen vanuit onze strategische aanpak voor haalbare en betaalbare energie.
  • Grootverbruik: Voor levering en teruglevering bij grootverbruik kan er gehandeld worden op de korte termijnmarkt, de EPEX of onbalansmarkt. Op deze markten wordt de energieprijs anders opgebouwd en moet er rekening worden gehouden met negatieve prijsmomenten. Onze portfoliomanager zal u adviseren welke energiemarkt het beste past bij uw energieprofiel, risicostrategie en de voordelen van onze stuurbox op de negatieve prijsmomenten.

Ons aanbod voor KHN leden

COMCAM is geen energieleverancier. COMCAM is ook geen tussenpersoon. COMCAM is Energie Portfolio Manager.

 • COMCAM analyseert de energiemarkt
 • Neemt de inkoop en verkoop van energie uit handen
 • En neemt verduurzamingrisicomanagement mee in haar advies

COMCAM zorgt doorlopend voor zekerheid in energie. 

Energietarieven worden vastgezet op de juiste momenten. Wat die momenten zijn, bepalen onze analisten. Lees meer over Energie Portfolio Management.

Vaste jaarprijzen

We bieden een vaste jaarprijs tot en met 2027. Via de energieleverancier met het scherpste aanbod op dat moment. Dit kunnen wij door onze goede contacten met alle leveranciers. Wij weten wat er mogelijk is op ieder moment. We zijn leveranciersonafhankelijk. Energie is onze core business.

Wat uw tarief vanaf 2028? Dat hangt af van de markt, van uw bedrijf en van de keuze van onze COMCAM-analisten.

Let bij uw aanvraag erop dat u op de gewenste startdatum contractvrij bent.

Kosten bij teruglevering

 • Kleinverbruik: Voor teruglevering rekenen een aantal leveranciers een hoger vastrecht. Een extra toeslag voor teruglevering per kWh bij kleinverbruik is voor onze klanten niet van toepassing. Eén van de vele voordelen vanuit onze strategische aanpak voor haalbare en betaalbare energie.
 • Grootverbruik: Voor levering en teruglevering bij grootverbruik kan er gehandeld worden op de korte termijnmarkt, de EPEX of onbalansmarkt. Op deze markten wordt de energieprijs anders opgebouwd en moet er rekening worden gehouden met negatieve prijsmomenten. Onze portfoliomanager zal u adviseren welke energiemarkt het beste past bij uw energieprofiel, risicostrategie en de voordelen van de stuurbox op negatieve prijsmomenten.

Meerdere vestigingen?

U kunt voor meerdere adressen gebruik maken van ons aanbod. Let wel op dat u op deze adressen lid bent van KHN. Bent u voor een adres geen lid, dan betaalt u een toeslag bovenop de leveringsprijs. De toeslag is € 0,05 per m3 gas en € 0,01 per kWh elektriciteit, met een minimum van € 250 per aansluiting per jaar.

Onze leveringstarieven zijn exclusief energiebelasting, Opslag Duurzame Energie (ODE), netbeheerkosten, btw en eventuele andere verplichte heffingen of opslagen. Die zijn bij elke leverancier gelijk.

Klant worden

Wij gaan alle zaken voor u regelen zodra de getekende volmacht bij ons binnen is. Dit betekent het volgende:

 1. Wij controleren alle ingevulde gegevens. Mocht dit niet volledig zijn, dan nemen we met u contact hierover op.
 2. Zodra alle gegevens juist en volledig zijn, melden wij u aan bij de leverancier.
 3. De leverancier voert een kredietwaardigheidscheck uit bij een nieuwe klant. Indien nodig nemen we contact met u op bij vragen, of mocht er een waarborg nodig zijn.
 4. Na goedkeuring van de leverancier, kopen we de energie voor uw bedrijf in.
 5. U ontvangt een leveringsbevestiging. Het nieuwe contract start op de aangegeven startdatum, of zo snel mogelijk hierna.

COMCAM is nu uw partner voor alle portfolio management en verduurzaming van uw bedrijf.

Bij afwijking of verwachte afwijking van het energieverbruik van uw bedrijf, horen we dit graag direct van u. Zo kunnen we alle benodigde zaken voor u te regelen bij de leverancier of bij RVO.

Facturatie

U ontvangt maandelijks de factuur van de leverancier. De betalingstermijn van de leverancier bedraagt standaard 14 dagen na dagtekening van de factuur. COMCAM factureert u niet.

Voorschot of daadwerkelijk verbruik

Maandelijks wordt afhankelijk van de leverancier het voorschotbedrag of daadwerkelijk verbruik in rekening gebracht.

Voor het voorschotbedrag  wordt het jaarvolume door 12 (maanden) gedeeld. Het jaarvolume wordt bepaald door het historisch verbruik.

Bij werkelijk verbruik wordt, na afloop van de verbruiksmaand, maandelijks de afgenomen hoeveelheid energie in rekening gebracht.

Jaarfafrekening

Na afloop van het kalenderjaar, ontvangt u een jaarafrekening van de leverancier. Hierop wordt het verschil verrekend tussen het werkelijke verbruik en de al in rekening gebrachte voorschotten.

Energie bespaartips

Sfeerverlichting binnen en buiten, verwarming, koelkasten, vriezers, keuken: in uw horecabedrijf wordt veel energie verbruikt.

Met eenvoudige maatregelen kunt u al veel besparen op energie. Lees hier onze bespaartips.

Informatieplicht energiebesparing 2023

Verbruikt uw horecabedrijf meer dan 50.000 kWh elektriciteit of 25.000 m3 gas per jaar? Dan bent u volgens de informatieplicht energiebesparing, verplicht om alle mogelijke energiebesparende maatregelen met een terugverdientijd binnen 5 jaar uit te voeren. Ook moet u aan het RVO rapporteren welke energiebesparende maatregelen u heeft uitgevoerd. Als KHN-lid en klant van COMCAM, hoef je dit gelukkig niet zelf te regelen.

COMCAM regelt dit gratis voor u als energieklant. Een voordeel van € 750! Lees hier meer over onze ondersteuning

Wel lid van KHN, maar nog geen energieklant bij ons? Dan bieden we deze ondersteuning aan voor € 350 per locatie.  Een extra voordeel voor u als lid van KHN.

Netcongestie: filevorming elektriciteitsnet

De capaciteit van het Nederlandse stroomnet staat onder druk. Steeds vaker treedt er congestie op. Ofwel: er is tijdelijk te weinig capaciteit in (terug)levering. Dat vraagt om aandacht voor oplossingen die nog wel mogelijk zijn.

Wij kunnen u hierbij adviseren. Lees hier meer over mogelijkheden en tips.

 

Onafhankelijk in energie

COMCAM

Al sinds 2010 managen onze specialisten de energie-inkoop van bedrijven. Dat doen we via Energy Portfolio Management. We maken energie-analyses, geven advies, bepalen uw strategie en nemen desgewenst de energie-inkoop voor u uit handen.

Stabiel & betaalbaar

Geen zorgen over levering of kosten. We realiseren stabiele levering en besparing op energiekosten.

Duurzaam

We inventariseren de zakelijke kansen van de energietransitie: duurzame opwek, opslag, subsidie en financiering.

Intelligent

Onze energie-analisten monitoren 24/7 wat er gebeurt op de energiemarkt. Die kennis delen we met klanten.

Conform wet en regels

We passen actuele wet- en regelgeving toe in de energiestrategie voor uw bedrijf.

Kies uw optie

Interesse in ons aanbod? Vul het formulier in.

Wij nemen contact op met u op.

Vragen? Bel 0118 – 760765 of mail naar khn@comcamenergy.com.

 

Naam
Verbruik en levering(Vereist)
Sleep bestanden hierheen of
Max. bestandsgrootte: 512 MB.